Translate

2012/12/01

Det spökar i årets julkalender

Spökhistoria, julmys och familjedrama. I årets julkalender återvänder vi till slottet Greveholm där spökena Jean och Staffan går igen. För manus och regi står Dan Zethraeus, som tillsammans med Jesper Harrie regisserade den julkalender som sändes 1996. Han tror att hela familjen kommer att kunna hitta något i ”Grevens återkomst”. – Det är en väldigt bred historia med väldigt många olika delar. Det är en historia som barnen upplever med spöken och hemligheter på slottet där de är med om ett väldigt stort äventyr. Sen har vi en historia för föräldrarna där de lever sitt eget liv på slottet och har sina vardagsproblem, säger han. 


Den mäktiga röda tegelbyggnaden med tinnade torn, vallgrav och vindbrygga heter egentligen Hjularöds slott. Det uppfördes 1894-97 i romantisk medeltidsstil efter ritningar av arkitekterna I.G. Clason och L.I. Wahlman. Slottet är privat och idag i familjen Bergengrens ägo. (Slottet är inte öppet för allmänheten).

Här bedrivs ett modernt lantbruk i balans med naturen för uppfödning av grisar och produktion av brödspannmål, oljeväxter och gräsfröer. Det satsas aktivt på natur- och viltvård till förmån för en rik och varierande fauna. I skogarna frodas växter och djur; såsom rådjur, kronhjort och vildsvin. De senare åren har dammar, skyddsplanteringar och våtmarker skapats för att gynna ett rikt fågelliv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar