Translate

2013/05/25

FULLMÅNE IDAG

Idag är det fullmåne och det är ju något som både intresserar och påverkar många utav oss. En del kan t.ex. inte sova när det är fullmåne, andra får kryp i benen och så är det ju vissa utav oss som bara måste springa in i skogen och yla, slita av oss kläderna och förvandlas till den best vi har inom oss. Personligen hör jag till dem som får kryp i benen och därmed får svårt att sova. Sen blir jag extra erotisk laddad J Känns rätt okej med tanke på alternativet. Berätta gärna hur fullmånen påverkar dig! Skriv gärna några rader i kommentarer nedan kring det.

Helt, helt full blev hon 06.24 idag (lördag morgon.) Denna gång i Skyttens frihets- rättvise- och sanningsälskande tecken. Så ladda dina MÅL! Och bli medveten om ev. negativa Skytt-tendeser i dina möten med andra, i relationer av olika slag, som arrogans, "von-oben-attityd", "bara stora vida perspektiv - inga petitesser (dvs. ibland nödvändiga detaljer), och tidsoptimism. I dig - eller motparterna… Lycka till!
 

Något som jag fått för vana att göra med mina Tarotkort och kristaller är att ”bada” dem i fullmånens ljus. Det renar dem och ger dem ny kraft. Fungerar väldigt fint faktiskt så det är absolut något som jag kommer att fortsätta med. Jag lägger ut korten och kristallerna på ett bord på min inglasade balkong, sen så får de ligga där över natten och fyllas med alla de underbara energier som hör månen till.


Så länge vi kan minnas har månen haft en framträdande roll i såväl religioner som mytologi och astrologi. I de flesta naturreligioner anses månen stå för det feminina (gudinnan) medan solen står för det maskulina (guden). Inom Stregheria dyrkas mångudinnan Diana (även ansedd som häxornas gudinna). Astrate, Isis och Hathor är andra gudinnor som många gånger sammankopplas med månen. Många häxor och magiker utgår från månens olika faser när de håller på med sitt magiska arbete. Den vanligaste uppfattningen är följande:

  • Tilltagande måne gynnar kreativitet och utveckling. Krafterna är nu stigande och den här tiden lämpar sig för att påbörja olika projekt eller relationer.
  • Fullmånen är för många en besvärlig tid av rastlöshet och irritation. Det här är dock bästa tiden att uträtta magiskt arbete på, eftersom krafterna nu är som starkast.
  • Avtagande måne lämpar sig för magi där man vill göra sig av med någonting. Ett jobb, en relation eller kanske någon dålig egenskap eller rädsla man inte vill bära på.
  • Mörkermåne (även kallad nymåne) står för det underjordiska och psykiska. Många väljer här att inte arbeta med något alls, men om man vill det så lämpar sig den här tidpunkten för meditation och inre arbete.
Att veta hur man personligen påverkas av månens olika faser kan underlätta mycket, reflektera och observera, övning ger färdighet. 


Uppfattningen att månen är en gudinna kan spåras till fruktbarhetsdyrkan i den yngre stenåldern i Europa. Då man följde månens 13 faser byggdes den keltiska trädmånaderns-kalendern efter det, därav förknippas den starkt med månmagi. Den följer inte den modernare årskalendern utan är i harmoni med naturens egen kalender, som växlar med årstiderna.

Fullmåneritual till Hekate

Förberedelser av material:
Hitta en tyst och lugn plats där du kan utföra riten ostört.Du behöver ett ljus (eller någon annan form av rituell öppen eld, exempelvis en oljelampa eller en eldstad) samt någonting att tända den med. Du kan rena ljuset och materialet du kommer att använda på det sätt som din tradition föreslår. I annat fall se till att ljuset inte är orent.


Förberedelse för riten:
Slappna av och fin dig till ro, andas djupt och hitta din balans. En balans av sinnet själen och kroppen, som kommer att göra dig presentabel och vacker för världen. Andas in djupt och hitta din röst, rösten som du kommer att använda för att tala ord av sann och ren avsikt. Andas in djupt och kalla på friheten i ditt hjärta så att du kommer att kunna uttrycka dig med en ren avsikt, styrka och åtrå.


Placera båda dina händer på hjärtat (tre hjärtslag) Pek- och långfingret förs sedan upp mot dina läppar (tre hjärtslag) Sedan för du fingrarna till pannan precis ovanför ögonbrynen (tre hjärtslag) Nu tar du och knyter händerna med tummen inne och lyfter båda armarna mot himlen. Öppna dina händer och med vänstra handflatan uppåt. För din högra arm till sidan av handflatan pekandes nedåt och åkalla gudinnan.

Åkallan:
Jag åkallar dig, stora härskarinna av himmelen, jorden och havet.

Med sina mysterier av dag och natt,med månens ljus och solens skugga.
Jag åkallar dig, härskarinna av livet, döden och återfödelse.
Träd fram från skuggornas rike för att nära min själ och upplysa mitt sinne.
Treformade härskarinna av tre vägar. Jag bönfaller dig, nyckelbärande
härskarinna av de nattvandrande själarna, att föra fram din visdom från stjärnorna,

att ta ned din stjärneld från mörkret mellan.
Skaparinna av ljus! Gudinna av skuggornas rike! Ljusbärande drottning!
Viska nu till mig dina hemligheter!
Eldbringare! Jordiska! Drotting av himmelen!
(Lyft båda händerna med handflatorna upp mot himlen (tre hjärtslag)
Rör sedan marken med handflatorna nedåt.
Sätt dig framför ljuset och förbered dig att tända det.
Ta tre djupa andetag och låt dina sinnen vakna.)


Säg:
Hekate, följeslagare och guide till mysterierna,

jag tänder denna heliga eld till din ära. (tänd ljuset)
Dess ljus förenar stjärnorna och stenarna, himlarna och jorden.
Med denna eld uttrycker jag min önskan att få en större förståelse för dina mysterier.
Askei Kataskei Erōn Oreōn Iōr Mega Samnyēr Baui (säg detta tre gånger)
Phobantia Semnē (säg en gång)
Stora Hekate, som spinner stjärnornas väv och som regerar över livets spiral,
guida mig igenom och mot vägar av kunskap,från korsväg till korsväg.
Fackelbärarna och nyckelbärarna till dina mysterier kommer alltid att finna varandra.
Sätt dig nu och se hur flamman flackar och dansar, låt dig fokusera på de olika färgerna i flamman,dom gula och röda, dom blå och vita, och den mörka. Om du önskar så kan du spendera lite tid och meditera på flamman, spå den för syner och omen. Likaså, kan du snart släcka den och spara ljuset. Låt ditt sanna själv stråla starkt dess vackra mysterium från denna dag och framåt, flamman från Hekates eldar brinner i ditt hjärta.
Säg:
Jag avlägsnar nu skuggorna av tvivel från mitt sinne,

genomsyrad av tystnaden och värmen av vår förening.
Jag känner den gyllene strålningen inne i mitt hjärta,
och kunskapens glans på min panna.
Jag är en student av dina mysterier.
Släck nu elden, och placera båda dina händer på hjärtat (tre hjärtslag)
Pek- och långfingret förs sedan upp mot dina läppar (tre hjärtslag)
Sedan för du fingrarna till pannan precis ovanför ögonbrynen (tre hjärtslag)
Öppna nu dina händer och höj handflatorna mot himlen, sträck dig sedan ner
och rör dom vid jorden.

Hennes heliga eldars rit.
Slut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar