Translate

2015/11/01

ANDENS FRUKTER – DEL 3


Idag fortsätter sommarserien om ”Andens frukter”. Dagens frukt är TROFASTHET.

Trofasthet handlar om uthållighet, överlåtelse och vänskap. Det finns så mycket runt omkring dig som kan splittra din uppmärksamhet. Tänk då på vattnet som följer sin fåra utan att lockas på avvägar, även inför en avgrund. Konsten att inte lockas av annat, att hålla fast även när det inte är så glamoröst eller när det känna hopplöst – det är verklig trofasthet.

Du ska vara helt trogen med det du har. Det kan handla om din tid, dina resurser, dina förmågor, såväl som dina naturliga och andliga gåvor. Du har fått många gåvor – var trofast med dem! Lita på dem, låt dem flöda.


Du kan aldrig växa i trofasthet genom att önska dig någon annans förmågor och tillgångar. Du växer genom att vara trogen med det du fått. När du är trogen i det lilla blir du anförtrodd mycket. I vår tid verkar obegränsad fritid och begränsat ansvar vara mer populärt än mer ansvar. Genom att ta på dig mer och mer ansvar växer du som människa. Gör det!

Din ”hemläxa” i helgen:
1. Att hålla det du lovar visar på en vilja att växa i trofasthet. Kan människor lita på dig i vardagliga sammanhang?
2.  Försök att alltid leva ut trohet i vänskapsrelationer, även när de sätts på prov. Är du beredd att låna ut till människor med behov?

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar