Translate

2017/09/13

44 dagar av häxkonst, dag 13 - Vilka är några av de häxböcker som påverkat dig?


Oj vilka böcker, ja det é många, har en hel bokhylla full med magiska och andliga/mediala böcker. Allt från meditation, yoga, wicca, magi, kristallhealing, änglar, medialitet och andlighet, tarot och runor. Men jag började med aromaterapi och kristallhealing, sen växte mitt intresse för tarot och magi allteftersom.  

Jag har valt ut 6 av de böcker som jag började med, och som inspirerade mig och fick mig att fortsätta på min väg med min healing och mitt häxeri.

KRISTALLHEALING - Eva Lindell fors, Tiiu Serenander
En introduktion till kristallernas helande värld. Handbok i kristallhealing, regnbågshealing mm. Detta är den första praktiska handboken i ämnet skriven av svenska författare. Boken tar upp kristallernas egenskaper, hur du skiljer på de former som finns och hur du bäst vårdar dina kristaller. Här beskrivs också flera olika sätt att praktiskt använda kristallerna. Författarna ger också en ingående beskrivning av chakrasystemet och aurafältet. I boken finns även en historisk återblick på hur kristallerna använts genom tiderna, en redogörelse för hur kristallerna bildas i jordens inre samt hur deras energier påverkar oss människor.

EN WICCAS HANDBOK - Jennifer Hunter
En wiccas handbok: en ung häxas guide till ett magiskt liv. Har skrivits av en häxa med en frisk och modern attityd till den gamla invecklade häxkonsten. Boken ger dig svar på frågor som; hur fungerar magi? Hur gör jag min egen trollformel? Och när och hur ska jag berätta att jag är en häxa?
Vare sig du redan har läst dussintals böcker om häxkonst eller du precis har börjat intressera dig för magi kommer du att finna mycket unik och värdefull information - från det elementära i häxkonsten till olika sätt att utöva magi och hur du via den magiska cirkeln kan föra in häxkonsten i vardagen. Texten är fylld med citat från praktiserande wiccaner och hedningar som berättar om hur de utövar häxkonsten i sina liv. Boken innehåller också illustrativa, konstruktiva och belysande övningar som är avsedda att vara en vägledning när du exempelvis lär dig att slappna av, grunda dig eller koncentrera dig. Genom att utveckla din egen medfödda magiska förmåga, kommer du att lära dig mer om dig själv; för det yttersta mysteriet ligger i att utforska vad som finns inuti dig själv.

WICCA: VÄGLEDNING FÖR DEN SJÄLVSTÄNDIGA UTÖVAREN - Scott Cunningham
Wicca öppnar upp för en längtan efter kontakten med det heliga i naturen och inom oss själva. Scott Cunningham avmystifierar begreppet wicca och låter oss i denna bok inse dess ursprungliga skönhet och enkelhet. Förutom att berätta om hur man skapar en magisk cirkel, bygger ett altare och förbereder en ritual, ger boken Wicca inblick i en mängd symbolers betydelse, runmagi, elementens krafter, och uråldriga tankar om återfödelse och andliga principer. Läs om hur Gudinnan och Guden rör sig i och med varandra genom de fyra årstiderna, och hur detta gestaltas genom heliga dagar av firanden. Ta del av de grundläggande traditionerna bakom vårt jul – och midsommarfirande, och bli inspirerad att återknyta kontakten med dessa dagars andliga syfte.


LILLA RUNBOKEN - Ylva Trollsveden
En liten bok om runor och deras budskap. Vad betyder de? Och hur tolkar du dem för att spå och vägleda din framtid? Runor är ett gammalt alfabet med magisk kraft 25 stycken magiska symboler
Runor till positiva affirmationer. Runor som svar på kärlek, arbete, ekonomi, hälsa och andlig utveckling.

TAROT KORTEN PÅ BORDET - Ylva Trollstierna
Tarot är ett logiskt system som du lätt kan lära dig, och sedan genom det aktivera din intuition allt eftersom, på så sätt får du också ut det bästa och mesta av dina kort. Det här är en bra bok att börja med. Du får tips på hur du ska komma igång, vilken lek du ska välja, vilka rutiner som finns och hur du ställer din fråga för att få ett tydligare svar. Självklart lär du dig också hur man tolkar korten, både enskilda och tillsammans. Du får även råd om hur du ska ändra dina tankar vid läggningar som visar på negativa aspekter, allt för att kunna skapa din framtid på ett bättre sätt eller åtminstone din upplevelse av den. Boken är skriven i ett flöde och det är så den ska läsas, från första till sista sidan medan du lär känna dina kort. Allt är berättat på ett enkelt och roligt sätt och fakta om korten vävs ihop med historier och metaforer. Du finner även ett facit i boken med tolkning till alla 78 korten på alla positionerna i Elementstjärnan.

AROMATERAPI, EN ILLUSTRERAD GUIDE - Clare Walters
Denna vackra och praktiska bok är en underbar handbok och introduktion i den unika metod att återskapa balans i sinne, själ och kropp som aromaterapi är. Författaren är expert på området och du får bl.a. En noggrann beskrivning av 36 olika oljor. Aromaterapins historia. Steg-för-steg guide i aromaterapi-massage. En omfattande referensdel som tar upp många vanliga sjukdomar och krämpor och hur de behandlas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar