Translate

2017/10/07

44 dagar av häxkonst, dag 29 ☽✪☾ Vatten‬elementet


Att skriva om vattenelementet passar utmärkt en dag som denna… Då regnet strilar ner för fullt här i Sumpan. Jag gillar regnet, både att gå ut i, och känna de svala dropparna rinna över hela mig, eller att dansa i, så vattnet stänker ännu mer. Sen är det ju också ljuvligt att sitta inomhus, uppkrupen under filten i soffan med en kopp te och höra regnet smattra på rutan.


Elementet vatten är det känsliga och renande elementet, det undermedvetna symboliseras av detta element, alltid i rörelse och aldrig vilande, precis som havet. Vatten är ett feminint element som ger oss tårar när vi är ledsna, stöd när vi simmar, liv när vi är uttorkade, eller dränker oss i regnoväder.

Vatten genomströmmar alla former av liv och ger grönska och friskhet; de väller fram eller strilar lugnt, och därför representerar vatten känslor, som också kan välla fram. Utan känslor skulle själen vara en ofruktbar öken bestående av beräkningar och spekulationer baserade på våra reaktioner på den fysiska omgivningen. En dålig kontakt med vatten gör en människa torr, reserverad, kall och passiv. Ett övermått av vatten är å andra sidan som en flod och kan spola bort allt sinne för proportioner.

Vatten är det element som följer efter luft i alla faser. I livet är det den period som ytterligare samlar fokus kring livserfarenheter och uppsamlad kunskap. Denna period sträcker sig vanligtvis från ca 20-årsåldern till medelåldern. Här uppsamlar människan andra kunskaper som egentligen inte är livsnödvändiga. Den information som människan upptar under sin vattenperiod brukar i regel omfatta mer mentala aspekter. Ett exempel på detta är att sådana saker som t.ex: humor, ironi och känslor utvecklas och raffineras under denna period.VATTENMAGI
här åkallas ålderdomen, djupa känslor, sorg och det omedvetna. Magi som sammankopplas med vatten är: njutning, vänskap, äktenskap, fertilitet, lycka, helning, sömn, drömmar mm. Vattnet sägs kunna tvätta bort alla sorger, och ofta använder man sig av en blandning av vatten och havssalt vid rening av magiska verktyg. När du utövar vattenmagi, är det en fördel att stå intill havet eller vid en sjö. Stenarna, musslor och snäckor förstärker också vattnets energi. Man kan också använda sig av brunnsmagi som alltid sker nattetid och i tilltagande måne eller under fullmånenatten. Detta är en mycket bra vattenmetod för att lära känna sig själv bättre, men det finns en hake, du måste ha en brunn med drickbart vatten, och har du ingen möjlighet att få tag på det ur en levande brunn, finns det ju alltid på flaska, även om den magiska kraften kan ha blivit något försvagad. Att göra en ritual i badrummet kan låta lite märkligt, men samtidigt är det ju där du tvättar din kropp, din själs tempel, och skönhetsritualer kan vara väldigt effektiva att utföra i badrummet, speciellt om du dessutom har en magisk spegel du kan betrakta dig i efteråt. Inom vattenmagi kan du använda dig av laddat vatten, strandmagi och brunnsmagi.

KRISTALLVATTEN OCH KRISTALLELIXIR
Kristallelixir och kristallvatten får man när man lägger kristaller i vatten eller olja och låter dem ladda vattnet med sina joner för att sedan använda det. Detta är ett bra sätt att ta vara på kristallers energivibration och man kan antingen dricka kristallvattnet men också ladda oljor som man kan smörja på kroppen och använda i badvatten.

När du gör kristallelixir så måste kristallerna alltid vara helt renade och laddade innan. Det är också viktigt att du är lugn och harmonisk när du gör ditt elixir. Gör aldrig kristallelixir om du (eller någon i närheten) är upprörd eller arg eftersom dessa känslor överförs till vattnet.

Det finns två olika metoder för att göra sitt eget kristallelixir, en direkt och en indirekt metod. Den direkta metoden innebär att man lägger kristallen direkt i vätskan man vill ladda och används enbart om man om man vet att kristallen är ofarlig och den indirekta metoden innebär att man lägger kristallen i ett kärl som man ställer i vätskan man vill ladda. Den indirekta metoden använder man om man är osäker på om kristallen tål att ligga i vätska eller om den innehåller giftiga ämnen. Använd alltid den indirekta metoden om du är osäker!

Direkt metod. Kristallerna ligger direkt i vätskan.


Indirekt metod. Kristallerna ligger i en glasburk som skyddar vätskan från direktkontakt.

DIREKT METOD
Den direkta metoden innebär att du lägger kristallen direkt i vätskan du vill ladda. Tänk på att vissa stenar kan lösas upp eller avge gifter i vätskan, så var säker på att de är ofarliga och de tål vätskan du lägger dem i. Jag rekommenderar dig att börja med kvarts, agat och jaspis. De finns i en mängd varianter som är ofarliga och som har fantastiska egenskaper.

Bland kvarts hittar du bl.a. bergskristall, rosenkvarts, ametist, citrin, snökvarts och rökkvarts. Använd en ljus och naturlig rökkvarts som inte bestrålats industriellt (undvik s.k. Morion). Använd inte turmalinkvarts eller rutilerad kvarts med denna metod.

Bland agat hittar du rosa och blå bandagat, botswanaagat, mossagat, dendrisk agat osv. Undvik de som färgats eftersom du inte vet vad färgen innehåller.

Bland jaspis kan du välja gul jaspis, röd jaspis, leopardjaspis, breccijaspis, landskapsjaspis osv.
DU BEHÖVER
1 glasburk med lock
1 dl vatten
2-3 trumlade kristaller
0,5 dl vodka eller ättiksprit

GÖR SÅ HÄR
Fyll en väl rengjord glasburk med 1 dl vatten, lägg i 2-3 trumlade, väl rengjorda kristaller och ställ burken i månljus under 3 nätter. Se till att den står i skugga på dagarna eftersom solljuset påskyndar bakterietillväxten.

Plocka upp kristallerna med en väl rengjord sked efter 3 dygn. Tillsätt 0,5 dl vodka eller ättiksprit. Blanda och häll över elixiret i en väl rengjord flaska och förvara i kylskåp.

Du har nu ett kristallelixir som kan spädas ½ tsk i 1 dl vatten och drickas morgon och kväll. Blanda med saft eller annan dryck om du tycker att det smakar illa. Du kan också blanda det i ditt badvatten, då kan hälla i ca 0,5 – 1 dl i ett halvfullt badkar.

Elixiret håller minst 3 månader eller mer om det förvaras i kylskåp.

VATTENELEMENTETS MAGISKA GÅVA TILL DIG
Vatten representerar känslornas värld, det genomströmmar alla former av liv och ger grönska och friskhet. Det väller fram eller strilar lugnt, och därför representerar vatten känslor, som också kan välla fram. Utan känslor skulle själen vara en ofruktbar öken bestående av beräkningar och spekulationer baserade på våra reaktioner på den fysiska omgivningen. En dålig kontakt med vatten gör en människa torr, reserverad, kall och passiv, ett övermått är å andra sidan som en flod och kan spola bort allt sinne för proportioner. Om du ber moder vatten om hjälp i en besvärjelse eller ritual, kan du se hur du ska hantera dina känslor, ta dig ur depressioner, samt hur du ska må för att allt ska bli som du känner är rätt för dig.

Elementet vatten brukar också förknippas med:

  • blått 
  • väster
  • kväll eller solnedgång
  • höst 
  • känslor
  • omedvetenhet
  • drömmar 
  • det undermedvetna 
  • psyket

När du gör en ritual eller besvärjelse med vatten, kan det vara en extra hjälp att stå intill havet eller vid en sjö, då stenarna, musslor och snäckor förstärker vattnets energi.

En annan metod är brunnsmagi som alltid sker nattetid och i tilltagande måne eller under fullmånenatten. Detta är en mycket bra vattenmetod för att lära känna dig själv bättre, men det finns en hake - du måste ha en brunn med drickbart vatten, och har du ingen möjlighet att få tag på det ur en ”levande” brunn, finns det ju alltid på flaska, även om den magiska kraften kan ha blivit något försvagad.

Att göra en ritual i badrummet kan låta lite märkligt, men samtidigt är det ju där du tvättar din kropp, din själs tempel, och skönhetsritualer kan vara väldigt effektiva att utföra i badrummet, speciellt om du dessutom har en magisk spegel du kan betrakta dig i efteråt.


Stjärntecken: kräftan, skorpionen och fiskarna.
Nyckelord: vinter, hjärna, salt, ålderdom och slem.
Egenskaper: mottaglighet, känslighet och flegmatiskhet.

Vattnets element kan både symbolisera det livgivande regnet och tvärtom, livlöshet och kyla. Havet var ofta skrämmande för forntidens människor, det var någonting mystiskt och gåtfullt. Havets gudar var skoningslösa och våldsamma. Något som bidrog till att havet var mytomspunnet var att någon form av vatten skulle passeras för att nå dödsriket.
Vatten är också fruktsamhetens element. Vattentecknens grundegenskaper är: emotionalitet, mystik, fantasi, mottaglighet, intuition, förståelse, känslighet, flegmatiskhet, syntes och intresse för den dolda sidan av livet.

De stjärntecken som vattnets element härskar över är kräftan, skorpionen och fiskarna. Dessa tecken är kända för att lätt ta intryck från sin omgivning, en bra egenskap så länge intrycken är korrekta. Men tyvärr är de inte alltid det. Förr ansågs att ett flegmatiskt temperament kunde finnas hos människor födda i dessa stjärntecken.

Vatten symboliserar det mystiska, andliga tomrum som fyller luckorna mellan oss - paradoxalt, men allomfattande. Det symboliserar själen och "instinkt” och vattenindivider är lyhörda, de är känselspröten i zodiaken. Vattenteckenfödda är medkännande, drömmande och empatiska. Vatten symboliserar känslolivet, och de som är födda i det elementet är i kontakt med sina egna djupa känslor och andras. De har starka och djupa känslor från hat till kärlek och förtvivlan, reaktioner på omgivningen. De tar lätt intryck och är känsliga för sin omgivning, en bra egenskap så länge intrycken är korrekta, men de kan grumlas av intensiteten i känslorna, eller ändras av den livliga fantasin. Men många är synska eller vet rent intuitivt vad som försiggår i andra.

Vattentecken inser att deras intensiva känslor har en påverkan på andra, och därför försöker de att hantera sina känslor. I kärlek älskar de med hela sitt hjärta och hela sin hängivenhet. Många ”älskar hela världen” och en del har också en förmåga inspireras till att använda denna känsla för världen och översätta den till det konstnärliga. De vill skapa estetisk skönhet.

Undinen kallas vattnets elementarande. Den brukar ta form av en ung vacker kvinna och påminner i sättet mycket om andra varelser i äldre folktro. Undinen är nämligen både lockande och förrädisk, precis som en sjöjungfru. Om en undin lyckades gifta sig med en man, så fick hon en odödlig själ, detta var nog mest ett uttryck för medeltidens allmänna rädsla för kvinnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar